Home » Pupjes » F-nest

                       

                           F-nest                           

Op 6-1-2014 is Bardot bevallen van 6 pupjes: 4 teefjes en 2 reutjes. De bevalling verliep voorspoedig. Binnen een half uur waren er 5 puppen geboren. Toen na een uur de pupjes droog waren en gevoed, was het tijd voor Bardot om even te plassen en te drinken. En nadat de werpkist was verschoond en de pups weer heerlijk lagen te drinken kwam er nóg een wee en pup nummer 6 werd geboren.

De pups doen het allemaal voortreffelijk. Ze zijn allemaal besproken. Vader van de pupjes is de trotse Percy (Polo van 't Doezehoes).

De pups zijn tijdelijk genoemd naar bekende doktoren. Als ze rond de 6 weken zijn krijgen ze hun officiele naam die met een F zal beginnen.

 

                  

                                 Dr Rossi  368 g                                              Dr House  310 g

 

                  

                                 Dr Deen  385 g                                               Dr Quinn  328 g

 

                

                                Dr Oetker  283 g                                              Dr Who    320 g

 

13-01-2014 De pupjes zijn al weer 1 week oud. Het gaat prima met ze. Ze groeien als kool. Enkele vertonen ineens verrassende kleurtjes en blijken niet alleen zwart met blauwschimmel te zijn. Nog even een weekje wachten dan weten we of er nog meer kleur bekennen.

 

                 

 

              

 

Tweekleurige voetjes: dit teefje is zwartbont met blauwschimmel...............én tan!

 

20-01-2014 Vandaag worden de pupjes 2 weken oud. De bijdehandjes liepen al met 8 dagen op 4 pootjes. De ogen zijn echter pas 2 dagen geleden open gegaan. Je zou ze een blindegeleidenhond willen geven. Maar nu zien ze gelukkig een beetje waar ze lopen.

Vanochtend zijn ze voor de eerste keer ontwormd. Lekker vonden ze het niet, maar de moedermelk spoelde de vieze smaak weer weg. Ze zijn prima gegroeid de afgelopen week. Ondertussen blijken er 4 black and tan te zijn: Dr Deen, Dr Rossi, Dr Oetker en Dr Quinn. Daarnaast blijven Dr Quinn en Dr House mogelijk ook plaatselijk langdurig wit. Alle 6 ontwikkelen blauwschimmel.

 

    

 

 

 

      

 

27-01-2014 De pupjes zijn nu 3 weken oud. Ze groeien prima op de moedermelk. Gisteren hebben ze voor het eerst een bordje pap gehad. De meeste pap belandde natuurlijk aan de buitenkant van de puppen. Dr. Oetker dook er midden in (What's in a name?).

Het eerste tandje is door bij Dr. Quinn. De ren en werpkist zijn nu zo verbouwd dat de pupjes zelf in en uit hun kist kunnen lopen en buiten op de krant hun plasjes kunnen doen.

 

      

 

 

 

03-02-2014 Vier weken oud. De pupjes leven nu een groot deel van de dag in de ren. 's Nachts en als de ren wordt schoongemaakt slapen ze nog in de werpkist. Naast een bord pap krijgen ze nu ook een bord geweekte en gemalen puppybrokken en natuurlijk nog volop borstvoeding. Ze zijn nu voor de tweede keer ontwormd.

Ze spelen nu lekker met elkaar en met de speeltjes.

 

       

 

Vijf weken zijn de puppen nu. Het zijn nu echte hondjes aan het worden. Ze ravotten heerlijk met elkaar. Dr Rossi wordt een grote beer. Dr Oetker is ook een stevig hondje, maar een maatje kleiner. Ze eten, naast borstvoeding nu 3x per dag voorgeweekte brokjes. De komende week zullen die steeds droger aangeboden worden. De pups staan nu in de rij als de stofzuiger aan staat. Ze vinden het fijn als het zachte borsteltje over hun vachtjes gaat met de stofzuiger op laag vermogen.

 

 

          

 

 

19-02-2014 De pups zijn nu ruim 6 weken. Nu is bekend welke pup naar welke baas gaat en zijn ook de definitieve namen bekend.

Dr Deen heet voortaan Fien.

Dr Quinn heet voortaan Freule Does.

Dr Oetker heet voortaan Floor.

Dr Who heet voortaan Freule Cato,

Dr Rossi heet voortaan Flynn.

En Dr House heet voortaan Floyd.

Flynn wordt een beer van een reu en Floor een leuk kleiner teefje met mooie verhoudingen. De anderen zijn modale schapendoezen.

Vanochtend zijn ze bij de dierenarts geweest voor de APK en de 1e vaccinatie. De reuen hebben hun balletjes. Van de 4 teven hebben er 3 een klein navelbreukje.

Ondertussen eten de puppen 4x per dag brokken, drinken ze water en nog volop melk bij Bardot. Ook zijn ze allemaal al buiten geweest. Behalve aan de stofzuiger zijn ze nu ook aan de halsband en tuigje met riem gewend en aan de bench.

 

     

 

   

 

 

 

24-02-2014 Zeven weken: De FAC-commissie van de Vereniging de Nederlandse Schapendoes is geweest en de pups bleken een aanwinst voor het ras te zijn. De pups zijn gelukkig niet ziek geworden van de vaccinatie. Per 2 of alleen hebben ze een aantal korte ritjes met de auto gemaakt.

Aanstaande woensdag gaat de eerste pup al naar de nieuwe baasjes en komend weekend vertrekken ook de andere 5.

 

03-03-2014 Acht weken. De pupjes zijn de afgelopen dagen opgehaald door hun lieve baasjes:

 

 

         

                      Fien met haar baasjes                                      en Freule Cato

 

         

                              Freule Does                              en Floyd die bij zijn pappie gaat wonen

 

         

                                Flynn                                                         en Floor

 

7 Maanden. De afgelopen maand heb ik alle puppen bezocht en de stambomen en certificaten van de rasvereniging gebracht. De puppen doen het allemaal prima en het zijn leuke doezenpubers geworden.

 

          

 

                  Fien (Dr Deen) 6 maanden                      Freule Cato (Dr Who) 7 maanden

 

             

                Freule Does (Dr Quinn) 7 maanden                     Floyd (Dr House) 7 maanden

 

          

 

           Floor (Dr Oetker) 7 maanden                       Flynn (Dr Rossi) 7 maanden      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           Wilt u geen ongewenste reclame, ga dan weer terug naar boven.