I-nest                              

bbb

Op 10-05-2021 werden 4 reutjes en 4 teefjes geboren. Moeder en kinderen maken het goed. Hieronder de weg van loopsheid tot geboorte en de eerste 8 weken.

Op 26-02-2021 Piaf is loops geworden.

Ondertussen is er 4 keer progesteron bij haar geprikt en ze blijkt de eisprong gehad te hebben op de grens van 9 en 10 maart.

Pupjes worden doorgaans 63 dagen na de eisprong geboren. Voor grote nesten gaat daar per 3 pupjes extra nog een dag vanaf.

 

Op 12 en 13 maart: voor beiden was het de eerste keer, maar met wat hulp zijn er twee geslaagde dekkingen geweest. Over 4 weken weten we of het tot een zwangerschap heeft geleid als Piaf voor de echo gaat.

 

10 April 2021: Piaf is zwanger van een boel pupjes. Hoeveel is niet duidelijk: de echo is bij een staande en ongeschoren Piaf gemaakt en pupjes kunnen in dit stadium nog resorberen. Maar het lijkt op dit moment een groot nest. De verwachte geboortedatum is nu een paar dagen vervroegd en zal rond 10 mei zijn.

 

 

1-5-2021 De werpkist is alvast neergezet en Piaf heeft hem gecontroleerd en goed bevonden. Vooral de Volkskrant vond ze prima voor de pupjes om te lezen. Dus pupkopers die liever geen pupje uit een rood nest willen zijn gewaarschuwd......

 

 

4-5-2021 De puppyren is opgebouwd en Piaf wordt nu 2x daags getemperatuurd. Vlak vóór de bevalling begint heeft een teefje een daling van de lichaamstemperatuur van ongeveer 1 graad. Dan weet je dat binnen 24 uur de pupjes geboren gaan worden.De pupjes zijn nu goed voelbaar aan het trappelen in de buik en Piaf springt af en toe op als er eentje plotseling hard trapt.

 

10-05-2021 De pupjes zijn inderdaad vandaag geboren. De avond er voor had Piaf haar temperatuursdaling (37,2). 's Ochtends wou ze telkens naar buiten om gaten te graven om haar pupjes in te werpen. 

En 's middags rond 14.30 uur begon ze te hijgen vanwege de ontsluitingsweeën. Rond 16 uur begon ze te persen. Gelukkig in de puppyren. Bij de eerste en meteen de zwaarste (die zitten bijna altijd vooraan) gilde ze wel van de pijn, maar bij de anderen ging het gelukkig beter.

Geboren:
16.20 uur reu Satisfaction 346 gram Blauwschimmel
16.40 uur reu Paint It Black 329 gram Blauwschimmel
17.17 uur teef Angie 294 gram Blauwschimmel
18.00 uur teef Ruby Tuesday285 gram Zwart-wit
18.30 uur reu Jumpin' Jack 294 gram Zwart-wit
18.50 uur teef Lady Jane 264 gram Zwart-wit
19.15 uur reu Wild Horses 280 gram Zwart-wit
19.45 uur teef Honky Tonk Woman 240 gram Blauwschimmel met tan

 

Omdat de namen van de pups (die met een I beginnen) op de stamboom wel bekend zijn, maar niet bij welke pup deze naam hoort hebben ze een tijdelijke "werknaam" gekregen (een Stonesnummer). 

Angie en later één van haar broertjes werden met de placenta, die ringvormig is bij een hond, er nog omheen in een extra vlies geboren. In beide gevallen had de placenta nog maar kort daarvoor losgelaten en beiden kwamen spartelend ter wereld. Bij de foto hieronder was de ademweg al vrij gemaakt hoor. 

Tot nu toe gaat alles goed en vanochtend (11-5) bleken ze allemaal al gegroeid te zijn (Piaf lekte al een dag of 5 melk, waar Bardot en Co lekker achteraan liepen).

12-05-2021 Vanochtend bleken alle pups 30 - 40 gram gegroeid te zijn. Het gaat dus geweldig met ze.

                 Satisfaction                                                         Paint It Black                                                            Angie

            Ruby Tuesday                                                          Jumpin' Jack                                                            Lady Jane 

              Wild Horses                                                    Honky Tonk Woman                                     Angie nog met de placenta er omheen                             

De teefjes op dag 3 vlnr: Honky Tonk Woman, Angie, Lady Jane en Ruby Tuesday. De reuen, tja, met de klok mee dan maar: Wild Horses, Paint It Black en Jumpin' Jack en Satisfaction.

17-05-2021 De pupjes worden vandaag 1 week oud. Ze doen het geweldig: ze groeien goed en het zijn tevreden pupjes. Piaf doet het fantastisch als kersverse moeder. De eerste dagen/nachten lag ze er continu bij. Nu gaat ze elke 2 à 2,5 uur voeden en soppen.

Piaf wast het kontje van haar oudste pup Satisfaction. Daardoor wordt het plassen en poepen gestimuleerd.

De pupjes Honky Tonk Woman en Angie drinken gezusterlijk bij Piaf.             Angie heeft als eerste haar oogje al open op 20-05 (Everywhere I look I see                                                                                                                            your eye....)

        Honky Tonk Woman na de maaltijd                                                    Satisfaction is inderdaad de tevredenheid zelve

Vlnr bovenste rij: Honky Tonk Woman, Angie, Ruby Tuesday en Lady Jane. Vlnr onderste rij: Paint It Black, Satisfaction, Jumpin' Jack en Wild Horses

24-05-2021 De pupjes zijn vandaag 2 weken oud geworden. Ze groeien allemaal prima. Honky Tonk Woman is aan de inhaalrace begonnen. Piaf wordt erg mager en krijgt 5x per dag een bak brokken en tussendoor een blikje RC starters mousse. Dat laatste gaan de pups vanaf 3 weken ook als eerste vaste voeding krijgen naast de moedermelk. Vandaag worden ze voor de eerste keer ontwormd.

29-05-2021 De pups zijn bijna 3 weken oud. Piaf wordt met 8 pups die hard groeien nu wel erg mager. Reden om tenminste één voeding per dag te vervangen door RC Starters Mousse. Om te kijken of de puppen zelf kunnen slobberen zonder zich te verslikken hebben ze vandaag wat rijstebloempap op basis van Piafs melk gekregen. En dat ging prima: de meeste pap belandde ín de pupjes. En de buitenkant heeft Piaf lekker schoongelikt.

21-05-2021 De pups zijn al weer 3 weken oud. Ze groeien rap. Het vaste voedsel dat ze nu 1x daags krijgen gaat voor het overgrote deel de pupjes in.

De pupjes kunnen vanuit de werpkist nu zelf de ren in lopen om te spelen en om de plasjes op de krant te doen. Dat gaat goed zolang er niet eentje doorheen loopt en de geur op andere plekken "stempelt".

07-06-2021 Vier weken oud al weer. Ze groeien nu extra hard omdat ze 2x per dag RC Starters Mousse krijgen. Daarnaast drinken ze nog 4x daags / 's nachts bij Piaf.

De werpkist is vandaag weggehaald: de pups gingen hem als openbaar toilet gebruiken.

Maar ze hebben nu wel een tent!

09-06-2021 Satisfaction valt op de weegschaal in slaap.

14-06-2021 De pupjes worden vandaag 5 weken oud. Ze doen het prima. Hun wereld wordt steeds groter. Regelmatig lopen ze door het hele huis (beneden) en 's avonds als het wat koeler is mogen ze buiten spelen. Alle 8 reageren goed op hun nieuwe wereld. Ze ontdekken stuk voor stuk zonder angst of juist overmoed hun nieuwe omgeving. Lady Jane laat het in het filmpje zien. Vanaf mijn benen meteen met 2 poten op het gras , daarna rustig gaan liggen en snuffelen en bijten in het gras. Hierna overeind komen en met de staart nog waakzaam eens kijken wat er allemaal te zien is en dan: leuk, staart omhoog en lopen maar.

16-06-2021 De pupjes zijn vandaag gechipt. Gisteren is besloten welke pup naar welk baasje gaat en de I-naam is nu gekoppeld aan de chip in het pupje.

Satisfaction heet Indy d' Escaut Vivant

Paint it Black heet Illusion d' Escaut Vivant

Angie heet Ippie d' Escaut Vivant

Ruby Tuesday heet Idée Fixe d' Escaut Vivant

Jumpin' Jack heet Igor d' Escaut Vivant

Lady Jane heet Ice d' Escaut Vivant

Wild Horses heet Iseo d' Escaut Vivant

Honky Tonk Woman heet Iris d' Escaut Vivant

         Lady Jane is al ingepakt                  Piaf trakteert op een drankje op haar 3e verjaardag 19-06

21-06-2021 Zes weken oud. Vanochtend zijn de puppen naar de dierenarts geweest voor de 6-wekenvaccinatie en check-up. Het is een prima nest. De pups zijn keurig op gewicht: niet te dik of te mager. Er zijn geen navelbreukjes en de 4 reuen hebben allemaal 2 ingedaalde balletjes.

In de auto waren ze erg rustig. Maar bij de dierenarts wouden ze wel allemaal de bench uit en met een voor een hadden ze wel wat (verbale) moeite.

We hebben ontwormingspillen meegekregen en die krijgen ze morgen of overmorgen als ze geen last (meer) hebben van de prik.

28-06-2021 Zeven weken. Een aantal puppen blijkt 1 kilo gegroeid te zijn in 1 week tijd. Dat is echt te veel. In plaats van samen aan een paar bakken brokken te eten krijgen ze vanaf vandaag 4x daags ieder apart een afgewogen hoeveelheid. Bij Piaf drinken ze geen komplete voedingen meer, maar alleen wat pret slokjes. Komend weekend gaan ze allemaal naar de nieuwe baasjes en Piaf dient dan van het borstvoeding geven af te zijn. De pups moeten zelf hun brokjes en voldoende hoeveelheden water naar binnen krijgen.

05-07-2021 De pupjes zijn afgelopen weekend allemaal door de nieuwe baasjes opgehaald.

                                                                        De trotse ouders van het 8-tal

                                      Nozem Jari de Olde Grise                                                    Nouvelle Piaf van Deerne Dartel

 

De pupjes hebben allemaal een toekomstig baasje gevonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je geen ongewenste reclame? Scroll dan weer naar boven.