Home » Pupjes » E-nest

                        

                              E-nest                              

Op 06-07-2012 is Bardot bevallen van haar eerste nestje. De bevalling verliep supersnel: binnen 10 minuten had ze 4 pupjes er uit geperst, ze uit de vliezen bevrijd, de placenta's opgegeten en de pups schoongelikt. Nadat ze allemaal bij Bardot gedronken hadden en waren opgedroogd was er pas tijd om eens te kijken: "Wat zijn het nu eigenlijk?" Het zijn 3 reutjes en 1 teefje.

Vader van de pupjes is Maus Morris van 't Geuzenheim (stamboom).

 

               

               Maus Morris van 't Geuzenheim                               Roxroro's Brigitte Bardot Obali

 

Omdat 't meteen duidelijk was naar welk gezin het teefje gaat heeft zij al haar echte naam: Ezrah d' Escaut Vivant. De roepnaam is Saartje. De tijdelijke naam van de 3 reutjes is hier op afgestemd: Swiebertje, Malle Pietje en Bromsnor.

Hier zijn ze dan:

 

     

            Saartje                         Swiebertje                      Malle Pietje                        Bromsnor

 

13-07-2012 Vandaag zijn de pupjes 1 week oud. Veel meer dan slapen, melk drinken bij Bardot en "zwemmen" naar een warm plekje kunnen ze nog niet. Ze groeien allemaal prima en ook allemaal even hard.

 

 
   

 

 

 

     

 

08-07-2012 Swiebertje         Saartje                   Malle Pietje     en Bromsnor op de weegschaal

 

20-07-2012 De pupjes zijn vandaag 2 weken oud. De oogjes zijn nu open en ze kunnen (wankel) lopen. Bromsnor en Swiebertje liepen al een dag rond terwijl hun ogen nog dicht waren. De meeste botsingen konden voorkomen worden door ze wat vaker bij Bardot te laten drinken, waarna ze meestal snel weer in slaap vielen.

 

27-07-2012 Met 3 weken oud krijgen de pupjes hun eerste bordje pap. Dat wordt een echte knoeiboel. Maar Bardot vindt het niet erg om ze weer schoon te likken. De eerste tandjes beginnen nu door te komen. De ren is weer opgebouwd zodat de pupjes wat meer bewegingsvrijheid hebben en met elkaar en het speelgoed kunnen gaan spelen. Ook Bardot ligt lekker in de ren om de pupjes te voeden.

 

   

 

03-08-2012 Vier weken oud al weer. Nog eens vier weken en ze mogen al naar hun nieuwe baasjes. Gisterenavond hebben ze voor het eerst puppybrokjes gegeten. Geweld en gepureerd met wat warm water. Ze vonden het heerlijk. Daarnaast krijgen ze daaglijks een bordje pap en nog een keer of 6 moedermelk van Bardot.

 

   

 

10-08-2012 Deze week zijn de pupjes voor het eerst naar buiten geweest. Het was even wennen, maar daarna werd er weer druk gespeeld. Ook werd er lekker gepicknickt. Bardot hield wel de omgeving goed in de gaten.

 

   

 

     

 

 

 17-08-2012 De pupjes leven nu een groot deel van de dag buiten. Ze spelen veel, slapen lekker in de kuilen die Bardot al tijdens de zwangerschap gegraven heeft en eten vaak ook buiten. Als het zo'n mooi weer blijft dan mogen ze morgen in het peuterbadje spetteren. Vandaag zijn ze gechipt door de medewerker van de Raad van Beheer. Gisteren zijn ze gevaccineerd en "APK"- gekeurd door de dierenarts. Ze vond het geweldige pupjes!

 

    

 

In de reisbench naar de dierenarts  Eduard (Prince) wordt omgekocht  Escott gaat er lekker bij liggen

 

    

 

  Saartje vind 't maar zozo     Eppo (Sam): ik lig wel lekker hier   En ook Escott blijft maar liggen

 

20-08-2012 Sam: vandaag ben ik naar de dierenspeciaalzaak geweest. Want straks bij mijn nieuwe baasje moet ik natuurlijk wat te bikken hebben. Die mevrouw van de winkel wond ik natuurlijk zo om mijn pootje en ze gaf voor ons allemaal een zak lekkere brokken mee. Heb ik even goed geregeld, toch?

 

   

 

24-08-2012 Zeven weken oud zijn ze nu. Het grootste deel van de dag zijn ze nu buiten. Ze spelen lekker met elkaar, met Bardot en in het water. Ze eten nu droge brokjes en drinken water. Ook drinken ze nog regelmatig melk bij Bardot.

 

                   

       Saartje drinkt uit het zwembad         Chips, het hele bad is leeg.............Saartjuuuuhhhhhhhhh!

 

 

 

Prince (Eduard alias Malle Pietje) in het tuincentrum                        Papa Morris op bezoek

 

    

 

 

 

31-08-2012 Acht weken oud alweer. Vandaag is Escott met zijn blije baasjes mee gegaan. Morgen gaan Eppo en Ezrah en zondag gaat Eduard naar de nieuwe baasjes. Gisteren is papa Morris op bezoek geweest. Hij mocht van Bardot bij zijn kinderen komen. Hij had meer interesse in Bardot zelf natuurlijk!

 

 

 

  De baasjes halen Escott................................................................Saartje...............................

 

 

 

  ...........................Sambuca (Eppo)....................................en Prince (Eduard) op

   

 

 

Van Saartje ontvingen we een leuke foto en van Prince een filmpje. Prince ontmoette zijn halfbroertje Douwe in het park. Het klikte meteen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 Wilt u geen ongewenste reclame? Ga dan weer terug naar boven.