Home » Afro

                 Afro                    

Afro is op 27-10-2015 samen met haar moeder Guusje overleden bij een verkeersongeval.

Dit is Afro. Ze is geboren op 27-11-2007 en heet officieel Aphrodite d' Escaut Vivant. Ze is de dochter van Chaplin Borre d' Arbazze du Stûval en Augustine du Pré Étendu. Afro is veel te vroeg geboren en misschien daardoor een beetje prettig gestoord. Omdat er ook een hoektandje verkeerd staat wordt er met haar niet gefokt. Afro is een perfecte schapenhoeder. De stamboom van Afro.

 

Schapendoezen zijn net  toverballen. Wat bij de geboorte wit lijkt wordt vaak blauw (zwart-wit gemêleerd dat steeds donkerder kleurt). Maar ook op latere leeftijd kan de kleur nog veranderen. Zo ook bij  Afro. Bij de geboorte was ze zwart met witte kraag en sokjes. De kraag en sokjes kleurden al snel wat donkerder, maar het zwart veranderde op de leeftijd van een maand of 9 ineens in staalgrijs. De beschrijving van haar leven begint op week 5, toen bleek dat ze het na haar vroeggeboorte wel zou redden.

 

      

 Afro is...een heel klein pupje geweest.....door twee teefjes bemoederd..........de werpkist ontgroeid.....

 

 

..op kamers gaan wonen............met toilet...... en zelf voor de kost gaan zorgen........als jachthond?

 

02-01-2008 Afro is nu 5 weken oud. Ze krijgt iedere dag pap en voor 't eerst geweekte pupbrokjes uit de blender, maar het allerliefst drinkt ze nog bij mama Guusje. Behalve slapen en eten speelt ze met al haar speeltjes, met moeder Guusje en met Gremlin en de kinderen. Haar favoriet is de muziekeend. Die laat ze pas met rust als hij weer stil is. Als een welopgevoed teefje is ze natuurlijk al krantzindelijk.

 

09-01-2008 Vandaag is ze 6 weken oud en gechipt door de medewerker van de Raad van Beheer. Morgen mag ze naar de dierenarts voor haar eerste vacinatie. 

 

 

16-01-2008 Zeven weken oud al weer. Vandaag heeft Afro voor het eerst buiten gespeeld. Daarvoor heeft Afro alleen een paar keer kort buiten gesnuffeld vanwege de storm en de regen van de afgelopen dagen. Na het eten lekker brokjes eten, Guusjes tietjes als toetje en lekker slapen. Alhoewel?..........Wie heeft 't lef die gratis in de stad gekregen Telegraaf voor mijn bed te gebruiken? Ik heb wél mijn principes hoor!

 

 

Voor het eerst over de drempel...in het middelpunt...Zeg heb ik wat van jullie aan? Telegraaf...Ik eis de Waarheid!

 

19-01-2008 Vandaag zijn Liseth en Hélène van de Vereniging de Nederlandse Schapendoes naar mij komen kijken en ze vonden me een leuke pup! Maar dat wist ik natuurlijk al. Ik heb een heel mooi kopje met wel wat grote oren. Ja, dat is om beter te horen! Lezen die mensen geen sprookjes? En vanavond zijn er kindertjes naar mij komen kijken. Lief hè?

 

     

Ik houd van kindertjes....en van strandjutten...Vies? Wacht maar tot ik écht lang haar heb!   Gezinnetje

 

27-01-2008 Ruim acht weken oud en dit was een heftig weekend. Zaterdag ben ik in de stad geweest. Ik heb kindjes in buggy's gelikt en ik mocht neusje-neusje doen met de boxer van de mevrouw van de wolwinkel. En op zondag ben ik voor het eerst naar het strand van de Kaloot geweest. Daar lagen allemaal aangespoelde schatten. Nu ben ik héél moe!

 

0302-2008 Mijn papa is op bezoek geweest. Hij moet wel héél erg van mij gecharmeerd geweest zijn want hij wou er meteen broertjes en zusjes bij gaan maken! Vandaar dat het familiekiekje niet zo goed lukte en dat er wat gefotoshopt is.

 

     

Pasen 2008: eieren zoeken.....Wat komt dáár aanzetten?...Nòg meer sneeuw?        Waar is ons gras?

 

24-03-2008 Zestien weken oud al weer. De Paashaas is vandaag geweest. Hij heeft allemaal wit koud spul over de eieren gestrooid. Hij dacht zeker dat ik ze dan niet kon vinden? Ik ben toch geen schaap! Die stonden vanochtend maar dom te kijken en konden hun gras niet meer terug vinden.

 

16-04-2008 Vandaag heb ik mijn verenigingscertificaat gekregen. Daarop staat dat ik gemaakt ben volgens de eisen van de Vereniging de Nederlandse Schapendoes.

 

                           

 

25-05-2008 Vandaag ben ik naar de Jonge Honden Dag geweest. Ik was nog te jong om mee te mogen doen, maar ik heb wel heel veel honden en andere mensen gezien. Mijn papie Borre was er ook en we konden nu samen op de foto.

 

       

             Borre, Guusje en Afro                         Op vakantie                Oma Maus, mama Guusje, Afro

 

14-06-2008 Mijn eerste show heb ik vandaag gelopen! Ik was natuurlijk de beste pup van het ras. Hihi: er was er maar één. Maar ik heb wel een "Veelbelovend" gekregen en een mooi rapport. Nu nog Duits leren lezen.

 

                

 

20-08-2008 Mijn papa en mama hebben me verteld dat ik misschien broertjes en zusjes krijg!

 

28-09-2008 Vandaag ben ik naar de reünie geweest van de fokker van mijn mama Guusje. Ik heb voor het eerst mijn oma Maus gezien. Ik lijk heel veel op haar.

 

11-03-2009 Ik heb vandaag 2 zusjes en 2 broertjes gekregen!

 

19-09-2009 schapendoesweekend in Lochum. We hebben meegedaan aan de puzzeltocht. En ik ben geïnventariseerd om te kijken of ik misschien wel pupjes mag krijgen. En nou ben ik toch afgekeurd! En weet je waarom? Nou er staat één hoektand verkeerd. Ja zeg! Mensenkinderen krijgen gewoon een beugeltje. Ik ben best wel een beetje boos, want ik was geweldig mooi gespierd en kon héééél mooi lopen.

 

              

 

15-02-2010 Vandaag zijn er 8 pupjes geboren in Lelystad. Eén ervan: Brigitte Bardot komt bij ons wonen. Dan heb ik er weer een speelkameraadje bij.

 

13-11-2010 Hiep hoi! Vandaag heb ik 4 halfbroertjes en halfzusjes gekregen!

 

06-03-2012 En wéér al een stel halve broertjes en zusjes er bij: 7 maar liefst. Gelukkig gaan ze straks allemaal het huis uit hoor, dan wordt 't weer een beetje rustig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                        Wilt u geen ongewenste reclame? Ga dan weer terug naar boven.